Két új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon
A koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma egy fővel, 589-re emelkedett.
Blogolj!

Te eleget sétáltatod a kutyádat?


Egy brit tanulmány szerint egy átlagos kutyatulajdonos 1600 kilométert sétál kedvencével évente.

Fotó: Life With Dogs

A kutatás - amelyben 2000 gazdi vett részt - azt is megvizsgálta, hogy mennyit játszunk kutyánkkal, vagy éppen hányszor szólítjuk nevükön őket. Felkészültél az adathalmazra?

Egy átlagos brit kutyatulajdonos 1600 kilométert sétál kutyusával évente, 2080 ezer alkalommal játszik vele "hozd vissza" játékot és 3120 alkalommal mondja ki a nevét sétáltatás közben.

Minden családban kardinális kérdés a kutyasétáltatás, különösen akkor, ha kedvenceink panellakásban laknak velünk, ilyenkor nagyon fontos nekik a megfelelő mozgásmennyiség, na meg persze az is, hogy ügyes-bajos dolgaikat elintézzék. Ebből adódóan 1040 alkalommal vitatkozunk szeretteinkkel azon, ki vigye el sétálni Bodrit, Buksit, vagy Tappancsot.

A 2000 kutyatulajdonost vizsgáló tanulmány szerint átlagosan tíz alkalommal visszük el kutyusunkat sétálni egy héten, ezek a kis túrák pedig átlagosan 34 percig tartanak, de például tízből egy gazdi akad, aki minden egyes alkalommal ugyanazon az útvonalon halad négylábújával.

Fotó: SafeBee

A kutyák a séták felét (közel 17 percet átlagosan) töltik azzal, hogy húznak minket magunk után, ebben az esetben technikailag még csak nem is mi sétáltatjuk őket, ennek ellenére négyből egy ember soha nem veszi le a pórázát kedvencéről. A kutatásban részt vevők 89 százaléka nagy örömmel vág neki a szokásos sétának, de hát ezt máshogy nem is lehet csinálni.

Persze, van hogy az élet közbe szól, a megkérdezettek 47 százaléka például rossz idő esetén kihagyja a napi, vagy napszaki sétát, de húsz százalék akkor is így tesz, ha csak szimplán fáradt. És ha már így van, a britek nem spórolnak a "hivatásos kutyasétáltatókon" sem, több mint kilencezer forintot költenek havonta, ha lusták, vagy nincs idejük átmozgatni kedvencüket.

És Te mennyit sétáltatod a kutyusod?

A cikk forrása: independent.co.uk

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/49208/pics/lead_800x600.jpg
háziállat,kutya,sétáltatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?